Látogatók

Ma2
Tegnap33
Hét112
Hónap264
Összes86120

9 vendég és 0 tag van jelen


A weboldal elindult: 2013. feb. 11.

Véletlenszerű képek

galambok 2012 022.jpg

Ha január utolsó hétvégéje, akkor galambkiállítás Abonyban!

Nagy fejtörést okozott a szervezőknek, hogy megtartsák-e az évtizedek óta január végére szervezett nemzetközi galambkiállítást, ugyanis Magyarországon több megyében is felütötte fejét a madárinfluenza, amely megtizedelte a baromfiállományokat. Abonyban szerencsére nincs nyoma a betegségnek, így január 28-29-én (szombat-vasárnap) megtartják a rendezvényt, melyre szeretettel várják az érdeklődőket a Varga István Városi Sportcsarnokba.

- Vállaltunk egyfajta rizikót, de mivel ebben a térségben nem jelent meg a járvány, nincs akadálya, hogy megtartsuk a kiállítást. Természetesen szigorú ellenőrzéseken esnek át a kisállatok, mielőtt bemutatjuk őket, ezért semmilyen probléma nem fordulhat elő - tájékoztatott Petrezselyem Sándor, a díszposta fajtaklub elnöke, főszervező.

 Idén közel 1000 galambot- és díszbaromfit mutattak volna be, ha nem jön közbe a madárinfluenza, így „csak” 4-500 darabot (!) láthatnak az érdeklődők.

Az egyébként óriási számmal csupán azért elégedetlen egy kicsit Sándor, mert az idei kiállításra óriási volt az érdeklődés a tenyésztők részéről, még az Amerikai Óriás Posta Fajta Klub is bejelentkezett, hogy itt tartsa meg kiállítását, melyhez csak ők 300 galambot hoztak volna Abonyba. Végül az influenza közbeszólt - mondja csalódottan a Díszposta Fajtaklub elnöke, aki egyébként tavaly újabb elismerést vehetett át. Petrezselyem Sándort a Magyar Galamb-és Kisállattenyésztők Országos Szövetsége az évtizedes, kiemelkedő tevékenysége elismeréseként EE (Európai Díszplakett) kitüntetésben részesítette.


Bizakodásra ad okot az is, hogy már gőzerővel készülnek a 2018-as kiállításra, melyet az egyesület 40 éves fennállása okán európai szintűre szeretnének emelni, és rangos kiállítást szervezni, melyre él tenyésztőket is meghívnának. Az egyesület jelenleg 32 fővel működik, de az utánpótlás is biztosított. Nemrégiben új tagok is csatlakoztak a szervezethez, sőt ma már két hölgy is erősíti a tenyésztők csapatát. Egyelőre azért a csoporton belüli férfiuralmat nem tudták megdönteni.

Cikk: Darányi Erika

Fotó: Szilágyi Tamás és Darányi Erika

Az "Európai Díszplakett"