Látogatók

Ma13
Tegnap20
Hét33
Hónap481
Összes74906

5 vendég és 0 tag van jelen


A weboldal elindult: 2013. feb. 11.

Véletlenszerű képek

galambok 2012 050.jpg

Galamb- és díszmadár - 30. Jubileumi díszposta fajtaklub kiállítás

Kellemes látványban és meglepetésben volt része azoknak, akik ellátogattak a Galamb- és Kisállattenyésztők Abonyi Szervezetének 30. alkalommal megrendezett kiállítására a Városi Sportcsarnokba január 30-31-én. Végre ez a kiállítás méltó keretek között jöhetett létre!

Az idei évben a rendezés a szokásosnál is nagyobb előkészületet igényelt, hiszen kötelezett bennünket a jubileum és az is látható volt, hogy a korábbi években megszokotthoz képest sokkal több – mintegy 600 - madarat hoztak el a résztvevők. Szerencsére találtunk támogatókat, akik segítséget nyújtottak abban, hogy megfelelő külsőségek között, szép helyszínen ünnepelhessük ezt a ritka évfordulót.

Ritka és különleges! Miért? Mert manapság a közösségek inkább felbomlanak, mint összetartanak. Egyre kevesebb olyan ember van, akik vallják: „A másokkal megosztott élmények fűszerezik meg az életet.”

Pedig ez így igaz! Ha végiggondoljuk azt, hogy valaki miért tenyészt galambot, akkor rájövünk, hogy nem csupán önmagáért, hanem azért, hogy megmutathassa munkája eredményét másoknak, tapasztalatot cseréljen, vagy egyszerűen csak gyönyörködtessen másokat. Jól tudják, hogy „Ha azt akarjuk, hogy az emberi élet ne legyen szürke és érdektelen, tudatosítanunk kell azt, hogy vannak dolgok, melyeknek értéke nem a hasznosságuktól függ.”

Kell, hogy legyen az ember életének egy olyan része, amelyben azt csinál, amit szeret, hobbijának él, ki tudja magát vonni a mindennapok nehéz terhei alól. A kiállítás és felkészülés napjai, ez a sport alkalmat ad erre.

Öröm volt látni, hogy milyen szorgos készülődés előzte meg a nagy esemény előtti napokat. Köszönhetően néhány embernek, akik Petrezselyem Sándor vezetésével komoly munkát fejtettek ki, a kiállítás több szakmai dicséretet kapott. Voltak, akik azt mondták, hogy nálunk sokkal nagyobb városokban sem volt színvonalasabb az esemény.

  

Ennek csak örülhetünk, hiszen ezzel is Abony hírnevét erősítették a szervezők és támogatók, akik az alábbiak voltak:

A kiállítás fővédnöke:
Korbély Csabáné
igazgató
A.L. Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely

Főtámogató:
Városi Önkormányzat Abony

Támogatók:
- Ferrobau-Abony Bt.
- Újvilág Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szövetkezet
- Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely
- Városi Sportcsarnok
- Kinizsi Pál Gimnázium és SZKI
- INNOVEN Közétkeztetési Kft.

Bővebb képgaléria ide kattintva tekinthető meg!

Korbély Csabáné
Fotó: Szilágyi Tamás

2010. február 01.

Forrás: www.mukomu.lapunk.hu